Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cialda di Parmigiano reggiano
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
Tortino di patate
- burro q.b.
- farina di mais q.b.
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pane raffermo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fettine sottili (5 mm circa)
- 500 g di acqua
- 2 uova
- 120 g di mozzarella, tagliata in 6 pezzi
Termine della preparazione
- 50 g di insalata valeriana, lavata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di patate con cuore filante
40min
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1h
Patate duchessa
1h
Sformatini al cotechino
30 分钟
Palline di pane fritte
3 godz. 15 min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
1小时 30 分钟
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1小时 30 分钟
Sformatini ai carciofi
1h
Tortini di zucca
1 godz. 20 min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min