Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 30 g di burro + q.b.
- 32 pezzi di pasta tipo conchiglioni (220 g circa)
- 50 g di cipollotti a pezzi
- 50 g di pancetta a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di spinaci freschi, lessati e strizzati
- 1 pizzico di sale
- 150 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 326 kJ / 78 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1h 20min
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1h
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1h 10min
Verdure ripiene
1h 20min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Sformato di pane saporito
1h 10min
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1h 30min
Pasta integrale di farro alla lattuga
40min
Cannelloni di zucca
1h 50min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40 min
Cannelloni di pesce con crema di cavolfiore
1h 30min