Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglioline di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 80 g di pane a cubetti (1 cm)
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di mortadella, in una sola fetta tagliata a pezzi (1 cm)
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 60 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2196 kJ / 525 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette alla mortadella
40 Min
Polpettone di tonno
35 Min
Polpette di tonno e ricotta
20min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 Std. 20 Min
Brutti ma buoni di patate
55 min
Involtini di prosciutto
35 Min
Piccoli polpettoni in crosta
1 Std. 10 Min
Patate duchessa
1 Std.
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1h 5min
Polpettone in crosta
1 Std. 10 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.
Sformato di riso con brie e cotto
1 Std. 30 Min