![Polpette di mortadella Polpette di mortadella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8B31175B-23DF-4B1F-9187-932D0500EC92/Derivates/54784851-C791-4B6D-8A6B-E857708472D3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglioline di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 80 g di pane a cubetti (1 cm)
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di mortadella, in una sola fetta tagliata a pezzi (1 cm)
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 60 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2196 kJ / 525 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bicchiere di polenta con ragù
1 Std. 45 Min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Salatini würstel ed Emmental
1h
Wurstel panati (senza glutine)
30min
Palline al prosciutto
1ч. 30 мин.
Polpette di pollo con pancetta croccante
45min
Crostoni alla salsiccia
15min
Piccoli polpettoni in crosta
1ч. 10 мин.
Frittatine agli spinaci ripiene
45min
Nuggets di pollo (senza glutine)
45min
Polpette di ricotta
50min
Polpettone di tonno
35min