![Polpettone ripieno con uova sode Polpettone ripieno con uova sode](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E134308F-54FC-4650-9A31-7A770653F9EF/Derivates/37E0B617-7933-4FAE-AC34-EE8F1FB32CB1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 6 uova
- 50 g di pane bianco, fresco o raffermo, a pezzi
- 100 g di latte
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla, a metà
- 800 g di carne trita mista (maiale e manzo)
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprica dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette al sugo
50 min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2 Std.
Pasticcio di carne e cavolfiori
1 godz.
Parmigiana di cavolfiori
1 godz.
Lonza alla salvia
1 Std. 10 Min
Polenta con ragù (Bimby Friend)
1 Std. 10 Min
Polpettone classico (TM6)
1 godz. 15 min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Bocconcini di maiale al latte
50 min
Polpette alla mortadella
40 min
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1 godz. 20 min