Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 6 uova
- 50 g di pane bianco, fresco o raffermo, a pezzi
- 100 g di latte
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla, a metà
- 800 g di carne trita mista (maiale e manzo)
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprica dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia in umido con lenticchie
55min
Scaloppine alla pizzaiola
25 Min
Bocconcini di pollo alla cacciatora con olive
40 Min
Polpette alla calabrese
50 dk
Pomodori ripieni di riso basmati
1sa
Polpettone classico
1sa 15 dk
Frittata di linguine
35 dk
Polpette al sugo
40 Min
Spezzatino di manzo con patate
1 Std. 10 Min
Polpette al sugo
50 dk
Spezzatino di maiale e salsiccia
1sa
Polpettone classico (TM6)
1sa 15 dk