Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco piccolo, privato dei semi
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di salsiccia fresca a pezzetti (1 cm)
- 100 g di salsiccia piccante a fettine (5 mm)
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 200 g di verza a listarelle molto sottili (1 mm)
- ½ cucchiaino di paprika piccante
- 150 g di acqua
-
½
dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
lub ½ cucchiaino di dado per brodo di carne - 540 g di fagioli borlotti lessi, sgocciolati (peso sgocciolato)
- 100 g di farina di manioca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2300 kJ / 550 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10min
Salsa di pomodori, pancetta e paprika
45 Min
Zuppa di fave
50 Min
Spezzatino di pollo con chorizo e patate
50 Min
Stufato di piselli e carciofi
45 Min
Fagioli con le cotiche
1h 45min
Jota carnica
1 Std. 5 Min
Virtù teramane
1h
Minestra sudicia
5h
Tisana del mattino al tè verde
30 Min
Involtini di cotica al sugo
1h 10min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min