Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 limone, preferibilmente biologico, pelato al vivo e a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 60.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vongole e cozze alla marinara
3h
Linguine ai gamberoni
30 min
Marinatura al vino bianco ed erbe aromatiche
15 min
Marinatura delicata al vino bianco
15 min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Marinatura al lime, zenzero e menta
15 min
Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa
1j 15 menit
Salmone con crudo di pomodori
35 min
Cozze allo zafferano
55 min
Salmone al cartoccio
35 min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35 min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min