Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au thon
- 160 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 2 boîtes de conserve de thon au naturel, dont 150 g (MSC), égoutté (poids total égoutté 310 g), effiloché
- 450 g de tomates cerises, coupées en deux
- 120 g de mascarpone
- 1 c. à café de sel
Les pâtes
- 2 ½ l d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 400 g de pâtes sèches par ex. pappardelle)
- ½ bouquet de basilic frais, (env. 10 g), effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2813 kJ / 669 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Gratin de hachis et cornettes
1h 10min
Gratin de cornettes
50min
Poulet stroganov
50min
Penne au thon
35min
Linguine saumon et vodka
20min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Riz Casimir
45 min
Papardelles à l'émincé de poulet et de poivrons
40min
Salade de pâtes
35min
Pennette safran et crevettes
30 min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Émincé de poulet Parmentier
1 godz. 15 min