Pâtes au thon

Pâtes au thon

3.9 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

La sauce au thon
  • 160 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 boîtes de conserve de thon au naturel dont 150 g (MSC), égoutté (poids total égoutté 310 g), effiloché
  • 450 g de tomates cerises coupées en deux
  • 120 g de mascarpone
  • 1 c. à café de sel
Les pâtes
  • 2 ½ l d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 400 g de pâtes sèches par ex. pappardelle)
  • ½ bouquet de basilic frais (env. 10 g), effeuillé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 669 kcal / 2813 kJ
Białko 35.9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...