Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 230 g de crevettes, décortiquées
- 230 g de saumon frais, en dés (1-2 cm)
- 30 g de brandy
- 670 g d'eau, de préférence chaude
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 350 g de pâtes sèches, de type tortiglioni, d’excellente qualité
- 4 tiges de ciboulette fraîche, en petits morceaux (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes au thon
30 min
Penne au thon
35 min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35 min
Linguine saumon et vodka
20min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Riz Casimir
45 min
Linguine aux gambas
30 min
Papardelles à l'émincé de poulet et de poivrons
40 min
Pennette safran et crevettes
30 min
Spaghettis à la carbonara
30 min
Farfalle asperges, lardons et safran
35 min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15 min