Pâtes tomates, jambon et salami piquant

Pâtes tomates, jambon et salami piquant

4.5 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 70 g de parmesan en dés (3 cm)
  • 100 g de jambon cru en dés (1 cm)
  • 100 g de salami piquant de type chorizo en tranches (1 cm)
  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 400 g de coulis de tomates en boîte
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café d'origan séché (opcjonalnie)
  • 600 g d'eau
  • 350 g de pâte sèche, type penne rigate ou autre type de pâtes courtes à rainures

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424 kcal / 1776 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...