Garnelen in "Café de Paris"- Butter

Garnelen in "Café de Paris"- Butter

4.8 164 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    2 Stängel
  • Thymian abgezupft
    2 Stängel
  • Estragon abgezupft
    2 Stängel
  • Majoran abgezupft
    2 Stängel
  • Schalotte (ca. 25 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Kapern aus dem Glas, abgetropft
    1 TL
  • Sardellenfilet, in Öl abgetropft
    1
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Dijon-Senf
    1 EL
  • Curry
    1 gestr. TL
  • Worcester-Sauce
    2 - 3 Spritzer
  • Madeira
    1 TL
  • Weinbrand
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¾ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Zitronenschale abgerieben
    ½ TL
  • Garnelen, roh, groß, geschält
    800 g
  • Öl zum Braten
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 1979 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...