Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
TM6

Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette

4.2 (30 ocen)

Składniki

  • 3 Knoblauchzehen, davon 2 angedrückt
  • 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
  • 20 g schwarzer Sesam
  • 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
  • 20 g Sesamöl, geröstet
  • 1 - 1 ½ TL Zucker
  • ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 40 g Reisessig
  • 40 g Sojasauce
  • 1400 g Wasser
  • 10 g Zitronensaft
  • 2 Entenbrustfilets, mit Haut (à ca. 350 g)
  • Pfeffer zum Würzen
  • 2 TL rote Thai-Currypaste
  • 2 Stängel Zitronengras, längs halbiert, in Stücken
  • 4 Kaffir-Limettenblätter, frisch
  • 8 Scheiben Ingwer, frisch (ca. 1 mm dünn)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
4166 kJ / 996 kcal
Białko
68 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
76 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy