Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Knoblauchzehen, davon 2 angedrückt
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 20 g schwarzer Sesam
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 20 g Sesamöl, geröstet
- 1 - 1 ½ TL Zucker
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 40 g Reisessig
- 40 g Sojasauce
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 2 Entenbrustfilets, mit Haut (à ca. 350 g)
- Pfeffer zum Würzen
- 2 TL rote Thai-Currypaste
- 2 Stängel Zitronengras, längs halbiert, in Stücken
- 4 Kaffir-Limettenblätter, frisch
- 8 Scheiben Ingwer, frisch (ca. 1 mm dünn)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4166 kJ / 996 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Black-Tiger-Salat
1 Std. 30 Min
Hähnchen Teriyaki
2h
Lammhüften mit Speckbohnen
1 Std. 30 Min
Hähnchen Teriyaki
2h
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1小时 20 分钟
Hähnchen Teriyaki
2h
Schweinefilet in pikanter Kokos-Sauce mit Naanbrot und Gurkensalat
1 Std. 45 Min
Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce
2h 20min
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1 Std. 30 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.
Slow Cooking Beef Madras
3 Std.