Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 4 Austern, in der Schale
- 5 Eier (S oder M)
- Salz zum Würzen der Austern
- Mehl zum Bemehlen der Austern
-
Panko zum Panieren der Austern (siehe Tipp)
lub Paniermehl - Rapsöl zum Frittieren der Austern
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Bouillabaisse
1 godz.
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35 min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9h
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1h 20min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40min