Sylter Landei mit gebackener Auster
TM6 TM5

Sylter Landei mit gebackener Auster

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 400 g Wasser
  • 4 Austern, in der Schale
  • 5 Eier (S oder M)
  • Salz zum Würzen der Austern
  • Mehl zum Bemehlen der Austern
  • Panko zum Panieren der Austern (siehe Tipp)
    lub Paniermehl
  • Rapsöl zum Frittieren der Austern

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
446 kJ / 107 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy