Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat

Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat

3.3 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Teriyaki-Mayonnaise
  • Sonnenblumenöl (siehe Tipp)
    150 g
  • Sesamöl, geröstet (siehe Tipp)
    100 g
  • Milch (siehe Tipp)
    70 g
  • Teriyaki-Sauce
    30 g
  • Senf
    1 TL
  • Honig
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    2 Prisen
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen
Tomatensalat
  • Schalotten
    50 g
  • Öl
    30 g
  • Koriander
    3 Stängel
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    150 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • brauner Zucker
    ¼ TL
  • Cherry-Tomaten (bunt), halbiert
    500 g
Lachs und Fertigstellung
  • Lachssteaks, frisch ohne Haut (à ca. 180 g), siehe Tipp
    4
  • Butter
    20 g
  • Rosmarin
    2 Zweige
  • Wasser
    1370 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 40 g
Kalorie 5248 kJ / 1256 kcal
Tłuszcz 118 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...