Pikante Lammhackbällchen mit Sauce Pistou

Pikante Lammhackbällchen mit Sauce Pistou

4.7 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

Sauce Pistou
  • Basilikum abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomaten geschält, entkernt, in Würfeln (5 mm)
    3
  • Olivenöl
    70 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    3 Prisen
  • Zitronensaft
    2 Spritzer
  • Balsamico, dunkel
    2 EL
Lammhackbällchen
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Knoblauchzehen
    2
  • Lammhackfleisch
    500 g
  • Sambal Oelek
    1 - 1 ½ geh. TL
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 1603 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...