Koreanische Rippchen mit Mini-Tortillas

Koreanische Rippchen mit Mini-Tortillas

4.8 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Mini-Tortillas
  • Wasser
    450 g
  • Olivenöl
    25 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Birnen in Stücken
    200 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Schalotte halbiert
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    40 g
  • Schweine-Rippchen in Stücken
    800 g
  • helle Sojasauce
    150 g
  • brauner Zucker
    70 g
  • Mirin
    50 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Chilipulver
    1 - 2 TL
    1 TL Gochujang (koreanische Chilipaste)
  • Sesamöl geröstet
    2 EL
  • Sesam zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2277.3 mg
Białko 22 g
Kalorie 2583 kJ / 617 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...