Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Tintenfisch-Tuben, TK, aufgetaut, in Ringen (ca. 1 cm)
- 4 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 5 Zweige Zitronenthymian, abgezupft
- 1400 g Wasser und mehr zum Kochen
- 10 g Zitronensaft
- 50 g Kräuterbutter, kalt, in Stücken
- 500 g Spaghetti
- ¾ TL Salz und mehr zum Kochen
- 30 g Öl
- 4 - 5 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2871 kJ / 686 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelencurry mit Basmati-Reis
30 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Penne mit Muscheln
1 godz. 5 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Tintenfischsauce
40 min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 min
Garnelen Aglio e Olio
20min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3 godz. 50 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min