Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2100 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 1 Entenbrust, mit Haut (ca. 400 g)
- ½ TL Chinesisches Fünf-Gewürze-Pulver
- 3 Prisen Salz
- 1 TL Honig
- 50 g Rotwein, trocken
- 50 g Blaubeerkonfitüre
- 1 EL Zucker
- 20 g Balsamico, dunkel
- 300 g junge Salatblätter der Saison, gemischt
- 100 g Croûtons
- 50 g Parmesan, gehobelt
- 40 g Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
- 50 g rote Beeren, gemischt, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rehrücken mit Kirsch-Walnuss-Slaw
1 Std. 10 Min
Rindersteak mit Pfirsich-Schafskäse-Topping
1h 30min
Entenbrust mit Röstzwiebel-Knödel und Möhren
1h 40min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1h 30min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Saltimbocca mit Ofengemüse
2 godz. 10 min
Kalbsfilet sous-vide mit Apfel- und Kartoffelchips
5 godz.
Rinderhüftsteak mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50min
Rinderfilet Strindberg mit Herzogin-Kartoffeln und Brokkoli
2h
Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce
2h 20min
Lachsschnitte mit Avocadocreme
20min
Rinderfilet mit Ofengemüse und Sauce Hollandaise
1h 20min