![Kvass fermented beetroot salad Kvass fermented beetroot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a0200d92-f088-4883-a186-bd18d9308819/Derivates/915cc09c-4211-4b98-a965-0df7ecc050a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1323.8 mg
Alternatywne przepisy
Dukkah
10 min
Pear shrub
48h 35 min
Coriander pesto
5 menit
White bean dip with chimichurri
15 min
Black tahini
20min
Fresh turmeric and ginger paste
20min
Pumpkin seed mix
40min
Hemp and matcha overnight oats
6h 5 min
Turmeric, lemon and ginger tea
20min
LSA
5 menit
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Turmeric chicken bone broth (gut health)
2 Std.