![Cedar-wrapped pork with rosemary Cedar-wrapped pork with rosemary](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/479c123d-95a6-4aec-ab20-6f3999bc82b5/Derivates/dc7f5bcd-20ec-4c35-80b8-648a8c133e0f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
- 6 sprigs fresh rosemary, leaves only from 1-2 sprigs, 4 sprigs set aside
- 2 - 3 pieces lemon zest, no white pith
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 45 g anchovy fillets
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 2 tsp lemon juice
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 2 pork fillets (approx. 420 g each), cut into halves
- 8 slices prosciutto
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1530.8 kJ / 364.5 kcal
- Białko
- 62.4 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean beef bowl
1hod. 10min
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Buffalo chicken wings
45 Min
Chicken Waldorf salad
40min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Prawn salad with horseradish cream
1hod.
Mango salmon bowl
40min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Tuna avocado bowl
45 Min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min