![Vellutata di funghi Vellutata di funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD68B6CB-DB8C-42DF-85CA-3214D4037CF1/Derivates/10A41F49-28EF-47C0-90CD-46279106F869.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di cipolla in 2 pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di funghi porcini freschi (o champignon o misti) puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 2 - 3 pizzico di pepe macinato fresco
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo di carne fatto in casa
- 1 cucchiaio di amido di mais
- 100 g di latte
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di pomodoro
30 Min
Crema di funghi
20 Min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 Min
Zuppa di porcini
45 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 Min
Vellutata di porcini
50 min
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50 min
Vellutata di asparagi
45 Min
Crema di lattuga e menta
35 min