Vellutata di funghi

Vellutata di funghi

4.7 222 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    60 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di cipolla in 2 pezzi
    40 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di funghi porcini freschi (o champignon o misti) puliti e a fettine
    500 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato fresco
    2 pizzico
  • di acqua
    400 g
  • di dado per brodo di carne fatto in casa
    1 cucchiaio
  • di amido di mais
    1 cucchiaio
  • di latte
    100 g
  • di burro
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 188 kcal / 786 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...