Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di zucca a tocchetti (3 cm circa)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- crostini di pane
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 120 g di yogurt greco bianco, non dolcificato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di zucca
30 Min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 Min
Vellutata di verza al vino bianco
50 Min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 Min
Vellutata speziata di carote e zenzero
25min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Vellutata di carote viola
45 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min