![Vellutata di patate e robiola Vellutata di patate e robiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A011242A-ACCF-4E5E-AB8E-04938CFD9AB7/Derivates/5A799746-E86F-48C0-8C8B-112D1D6C6C94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipollotto a fettine
- 1 cucchiaino di rosmarino secco in polvere
- 400 g di patate, a fettine sottili (circa 0,5 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di robiola
- olio extravergine di oliva, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40 min
Vellutata di porri
40 min
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di mais
20 min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Crema di carote all'arancia
30 min
Crema di spinaci e Asiago
45 min
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Crema di fagioli borlotti
35 min
Vellutata di zucchine con feta
50 dk
Vellutata di carote
35 min