Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipollotto a fettine
- 1 cucchiaino di rosmarino secco in polvere
- 400 g di patate, a fettine sottili (circa 0,5 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di robiola
- olio extravergine di oliva, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 min.
Vellutata di carote
35min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di zucchine con feta
50 min.
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min.
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45 min.
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30min
Vellutata alle nocciole
1h
Crema di spinaci e Asiago
45 min.
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40 min.
Vellutata di mais
20 min.