Risotto al Barolo
TM6 TM5

Risotto al Barolo

4.3 (179 ocen)

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 350 g di vino rosso Barolo
  • 350 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa
  • 20 g di burro
  • Parmigiano reggiano in scaglie a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1627 kJ / 389 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy