![Risotto al Barolo Risotto al Barolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F86AD644-39A6-413D-8020-CA0CFD47BAFC/Derivates/70FDDDA1-4690-4CFD-9EB1-B2DF638D4CDE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 350 g di vino rosso Barolo
- 350 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 20 g di burro
- Parmigiano reggiano in scaglie a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al Teroldego
40 мин.
Risotto alle fragole e peperoncino
40 мин.
Risotto alla birra
35 min
Risotto all'Amarone
35 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 мин.
Risotto pere e Taleggio
40 мин.
Risotto lardo e crescenza al miele
35 min
Risotto funghi e mirtilli
35 min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1 godz.
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min
Risotto ai quattro formaggi
40 мин.