Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane casereccio, tipo toscano o Matera, a pezzi (3 cm)
-
370
g di brodo vegetale
lub 370 g di acqua + 1 cucchiaino scarso di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 spicchio spicchio di aglio
- 50 g di porro a pezzi
- 1 peperoncino piccante fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori pelati, sgocciolati
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 3 pizzichi di origano secco
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40min
Pan co' Santi
7 godz.
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min
Lampredotto
1h 20min
Gnudi toscani
40min
Schiacciata con l'uva
2h
Peposo toscano
1h 30min
Sformato di cardi
1h
Schiacciata fiorentina
50min
Paté di fegatini
30min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45min
Castagnaccio
1h