Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 140 g di patate a tocchetti
- 250 g di zucca a tocchetti
- 250 g di acqua
- 150 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 30 g di mandorle
- 20 g di zenzero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1195.5 kJ / 285.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 5.8 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 dk
Vellutata di zucca
30 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 dk
Crema di zucca al profumo di cannella
40 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 dk
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 dk
Vellutata di zucca e scampi
2 Std.
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50 dk
Vellutata speziata di carote e zenzero
25 Min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 dk
Vellutata di zucca e patate con merluzzo all'arancia
1 Std. 50 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 dk