Vellutata di zucca, arancia e mandorle

Vellutata di zucca, arancia e mandorle

3.7 500 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 140 g di patate a tocchetti
  • 250 g di zucca a tocchetti
  • 250 g di acqua
  • 150 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 30 g di mandorle
  • 20 g di zenzero

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 285.6 kcal / 1195.5 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 5.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...