![Asparagi a vapore in salsa verde Asparagi a vapore in salsa verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C0FAB2B2-B530-4091-8C25-1A2CB0BEC5AA/Derivates/80F5EDAE-D666-4CF8-9667-60729DF23ED7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 800 g di asparagi mondati (1100 g se da mondare)
- 30 g di pangrattato
- 40 g di aceto
- 80 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipollotto bianco a pezzi
- 1 carota piccola, pelata e a pezzi (2 cm)
- 10 g di capperi sotto sale dissalati
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1336.8 kJ / 319.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 254.5 mg
Alternatywne przepisy
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Uova, asparagi e salsa bernese (Bimby Friend)
35 min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30 Min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1 Std.
Puntarelle alla romana
15min
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Insalatona con asparagi al Varoma
45 Min
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
30 Min
Fagiolini in gremolada
30 Min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min