Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mascarpone
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 250 g de yaourt à la grecque
- 250 g d'abricots frais, coupés en quatre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 80 g de sucre blond
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1893 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel et vanille
8 Std.
Crème renversée au café
2h
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Carrés aux framboises
14h 10 min
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
1h
Œufs au lait et à la vanille
5sa
Terrine de fromage à la rhubarbe
4 Std. 50 Min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Confiture de fraises à la vanille
45min
Pannacotta à l’orange
4h 25 min
Crème au café
2 godz. 30 min
Flan aux pommes
50 Min