Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g di acqua
- 600 g di lonza di maiale, pezzo intero
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato + q.b.
- 20 - 25 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 di mele adatte alla cottura (a pasta farinosa) a spicchi
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 318.3 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 96.5 g
- Sód
- 791.8 mg
Alternatywne przepisy
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1小时 20 分钟
Fettine di lonza in crema di prugne
1小时 20 分钟
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1 Std.
Lonza di maiale sottovuoto con burro timo e radicchio rosso
2h
Lonza di maiale con le mele a Cottura Lenta
3 Std.
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 15min
Involtini di lonza, radicchio e pancetta
1 Std.
Brasato con salsa alle mele e brut
2 godz. 30 min
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3 Std. 30 Min
Arrosto di tacchino con ratatouille
1 Std.
Brasato ai funghi
6 Std.