![Crepês asparagi e salsiccia Crepês asparagi e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f009bc608c2f13895f1a2640516b3b8a/Derivates/c0a46c41477989f5c86978fbb4ce3788cdcb227e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Crêpes
- 50 g di burro + q.b.
- 600 g di latte
- 250 g farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 600 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Ripieno di salsiccia e asparagi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di porro a pezzi
- 350 g di salsiccia spellata, a pezzi
- 300 di asparagi a pezzetti (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di acqua
- 100 g di brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3101.7 kJ / 741.3 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 47.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1280.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30 Min
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Sformatini patate e porri
55 Min
Mousse al cioccolato con le pere
3klst
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30 min
Rotolo ai frutti rossi
2 godz.
Crespelle agli asparagi
1 Std. 30 Min
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Lasagne di verza
2h 30 min
Lasagna radicchio e salsiccia
2 godz.
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Crespelle con radicchio e noci
2 godz.