Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 1 cucchiaino raso di sale
- 50 g di acqua
Ripieno funghi e Fontina
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi misti, a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di Fontina, a tocchetti
- 4 uova
- 60 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 938.1 kJ / 224.3 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 563.5 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10 min
Crepês asparagi e salsiccia
1 godz. 50 min
Quiche salmone e rucola
1h 40min
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci
1h 30min
Quiche radicchio e speck
2h 30 min
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1h 5min
Torta salata ai funghi
1h 30min
Quiche alle cipolle
1h 30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2h