Quiche ai funghi e Fontina

Quiche ai funghi e Fontina

4.3 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di burro freddo, a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di acqua
    50 g
Ripieno funghi e Fontina
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di funghi freschi misti, a tocchetti
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di Fontina a tocchetti
    250 g
  • uova
    4
  • di latte intero
    60 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 224.3 kcal / 938.1 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 563.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...