Quiche ai funghi e Fontina
TM6 TM5

Quiche ai funghi e Fontina

4.3 (53 oceny)

Składniki

Pasta brisèe

  • 150 g di farina tipo 00
  • 80 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 50 g di acqua

Ripieno funghi e Fontina

  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi freschi misti, a tocchetti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • 250 g di Fontina, a tocchetti
  • 4 uova
  • 60 g di latte intero

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
938.1 kJ / 224.3 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Błonnik
0.9 g
Sód
563.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy