![Plumcake mediterraneo formaggio e verdure Plumcake mediterraneo formaggio e verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1a946238a29ae82be3d2753211202e1/Derivates/3fd584b2cbd99132f44ae448c22478ee5daaa193.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, tagliato a pezzi (3 cm)
- 150 g di zucchine, a fette (4 cm)
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 80 g di peperoni rossi a dadini
- 1 cucchiaino di aghi di rosmarino tritati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 cucchiaino di pepe nero macinato
- 3 uova
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di latte
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 175 g di farina
- 10 g di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 10 porzioni
- Kalorie
- 7344.7 kJ / 1755.4 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 160.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.6 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 5459.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake alle carote al Varoma
2 Std.
Torta di riso cacio e pepe
1 godz. 30 min
Rotolo ai piselli
50 min
Polpettone zucca e spinaci
1 godz. 15 min
Lasagna radicchio e salsiccia
2 Std.
Polpettone mortadella e pistacchio
50 min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20 min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3hod. 20min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 godz. 30 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min