Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Risotto alla barbabietola con merluzzo sottovuoto
TM6

Risotto alla barbabietola con merluzzo sottovuoto

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 2180 g di acqua
  • 1 limone, la scorza grattugiata e il succo spremuto
  • 800 g di filetti di merluzzo con la pelle (4 pezzi, 200 g ciascuno)
  • 4 rametti di timo fresco + q.b.
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 30 g di scalogno a metà
  • 200 g di barbabietola a pezzi (2-3 cm)
  • 240 g di riso (tipo Carnaroli o Arborio)
  • 130 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) sbriciolato
  • 1 - 2 gambi di lemon grass
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 40 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2366 kJ / 565 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
1501 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy