Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alla soia
- 15 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di sakè
- 80 g di salsa di soia
- 30 g di miele
Salmone al vapore
- 500 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische, a dadini (4x4 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 500 g di acqua
Terminare la preparazione
- 1 avocado maturo, la polpa a dadini (3x3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35 min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Salmone con zucchine in crosta
1 godz.
Salmone in crosta di mandorle con tagliatelle agli asparagi
45min
Spiedini di salmone con salsa miele e zenzero (per 2 persone) (senza glutine)
40min
Salmone al vapore con piselli e riso
1 godz.
Spiedini di salmone, riso basmati e insalata di asparagi
35 min
Insalata cremosa di gamberi
35 min
Insalata di gamberi, avocado e mango
30 min
Fagottini di granchio
35 min
Insalata di pesce spada e pinoli
40min