Crema di ceci con cozze piccanti

Crema di ceci con cozze piccanti

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cozze fresche pulite
    800 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • spicchi di aglio (opcjonalnie)
    2
  • rosmarino fresco gli aghi
    1 rametto
  • di scalogno a pezzi
    30 g
  • di olio piccante (vedere varianti) + q.b.
    20 g
  • di ceci in scatola scolati e sciacquati
    400 g
    200 g di ceci, secchi, ammollati e scolati (vedere consigli) + q.b.
  • di sale
    5 g
  • di paprika dolce o piccante
    1 - 2 pizzichi
  • di acqua
    400 g
  • panna fresca liquida (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 370 kcal / 1548 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 33.3 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...