Grano saraceno con funghi

Grano saraceno con funghi

3.9 22 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • di nocciole
    30 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di scalogno a metà
    100 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di funghi freschi (es. finferli, porcini, funghi ostrica...), a pezzi (2-3 cm)
    250 g
    250 g di funghi champignon, a pezzi (2-3 cm)
  • di vino bianco
    60 g
  • di grano saraceno sciacquato
    250 g
  • di acqua
    400 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 ½ cucchiaino
    1 ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di burro
    20 g
  • di Gorgonzola dolce, a pezzi
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 433.4 kcal / 1813.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 53.7 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 448.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...