
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowe 2 szczypty do oprószenia
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g boczniaka królewskiego, świeżego pokrojonego w 1 cm plastry
-
25 g białego octu balsamicznego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowe 2 szczypty do oprószenia
-
6 - 8 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 jajek
-
4 rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry
-
bazylia, świeża (opcjonalnie) tylko liście, ilość do dekoracji, posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
647 kcal /
2707 kJ
Białko
22.4 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min