![Pasta al ragù Pasta al ragù](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c508cf4-db1b-4f47-bbc9-ae1f0cba250c/Derivates/fd3c3607-4572-43d6-beb4-e26bc7bcf73c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
- 20 g di gambo di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di cipolla
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carne trita mista (50% manzo e 50% maiale)
- 40 g di vino bianco secco
- 150 g di passata di pomodoro
- 55 g di acqua
- 40 g di latte
- 1 foglia di alloro fresca, lavata
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 160 g di pasta corta, formato a piacere
- Parmigiano Reggiano, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2636 kJ / 630 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi al ragù
2h 10 min
Tagliatelle panna e funghi
1 Std.
Fusilli alla puttanesca CucinaBarilla
20 Min
Spaghetti al pomodoro
30 Min
Gnocchi al pomodoro
1 Std. 30 Min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Pasta con ragù bianco e piselli
40 Min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 Min
Pasta al pomodoro
55 Min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Pasta tonno e olive
35 min