Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
- 20 g di gambo di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di cipolla
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carne trita mista (50% manzo e 50% maiale)
- 40 g di vino bianco secco
- 150 g di passata di pomodoro
- 55 g di acqua
- 40 g di latte
- 1 foglia di alloro fresca, lavata
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 160 g di pasta corta, formato a piacere
- Parmigiano Reggiano, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2636 kJ / 630 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 min.
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti al pomodoro
30min
Ragù di tonno fresco
1h
Pasta al pomodoro
55 min.
Lasagne alla bolognese
2h 15min
Pasta al pesto (6 porzioni)
25 min.
Pasta con ragù bianco e piselli
40 min.
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Ragù di carne mista
1h 30 min.
Strascinati al ragù di carne
2h 40min
Tagliatelle al ragù
1h 10 min.