Wersje kompatybilne
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 2 - 3 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pangrattato
- 5 - 6 filetti di acciuga sott'olio
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3106 kJ / 742 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 895 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata al pomodoro
40min
Pasta tonno e olive
35min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (Bimby Friend)
25min
Penne tonno, pinoli e limone
30min
Pasta risottata alle vongole
1h