![Risotto alla carbonara Risotto alla carbonara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/efbfdac3e4f1dd6c55a9d6906cf28340/Derivates/16a09fa228622982caf1af92028db3073e2e3efa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alla carbonara
- 110 g di pecorino Romano a pezzi
- 1 uovo
- 4 tuorli
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Risotto
- 30 g di scalogno
- 40 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco secco
- 790 g di acqua
- 1 dado per brodo di carne o vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 200 g di guanciale a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2970.3 kJ / 710 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 2118.6 mg
Alternatywne przepisy
Costine di maiale in salsa barbecue
35 Min
Purè di patate (TM6)
1 Std.
Penne risottate ai gamberi
30 Min
Risotto zucchine e pancetta
35 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Goulash di maiale e cipolle a Cottura Lenta
3 Std.
Risotto zafferano e speck
35 Min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 Min
Risotto mascarpone e pepe rosa
35 Min
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1 godz. 30 min
Pappardelle alla papalina
30 Min