![Pasta alla gricia Pasta alla gricia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e8f1b64b31f7e638e0c9f848e48af902/Derivates/71f0ca5c45343c04c4202d9c1437852b0dd10597.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di guanciale di maiale a listarelle sottili (5-10 mm)
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo mezze maniche
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 9114 kJ / 2178 kcal
- Białko
- 93.4 g
- Węglowodany
- 254.1 g
- Tłuszcz
- 94.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.2 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 6307.7 mg
Alternatywne przepisy
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 min
Risotto alla carbonara
2h
La cacio e pepe
20 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Pasta alla carcerata
30 min
Spaghetti cacio e pepe
35 min
Pasta tonno e olive
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Spaghettoni cacio e pepe
25 min