Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di guanciale di maiale a listarelle sottili (5-10 mm)
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo mezze maniche
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 9114 kJ / 2178 kcal
- Białko
- 93.4 g
- Węglowodany
- 254.1 g
- Tłuszcz
- 94.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.2 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 6307.7 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Risotto zafferano e speck
35 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Spaghetti alla checca
40 Min
Pasta alla carcerata
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
La cacio e pepe
20 min
Rigatoni affumicati
25 min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 Min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55 min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Spaghettoni cacio e pepe
25 min