![Pasta al pomodoro e peperoni Pasta al pomodoro e peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3DA36D37-F10C-4555-AC95-A20BA52F2374/Derivates/A9619985-9BBF-48ED-A5A3-86D2EFB44724.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a tocchetti
- 150 g di pomodori datterino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino rosso secco
- 320 g di pasta secca, formato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1715.4 kJ / 410 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Spaghettini ai peperoni
50 Min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 Min
Pasta alla Norma leggera
1 Std.
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45min
Farfalle ai peperoni e tonno
50 Min
Penne in crema di gambi
35min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 Min