Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a tocchetti
- 150 g di pomodori datterino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino rosso secco
- 320 g di pasta secca, formato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1715.4 kJ / 410 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 Min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Calamarata con crema di peperoni
30 Min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 dk
Spaghettini ai peperoni
50 dk
Pasta alla Norma leggera
1sa
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min