Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di speck a cubetti (5 mm)
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 550 g di acqua
-
1
cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
lub 1 cucchiaino di paprika dolce - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 350 g di spaghetti
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Pasta risottata al pomodoro
40min
Pasta tonno e olive
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti al pomodoro
30 min
Pasta al pomodoro
55 min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti al tonno
40min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min