Wersje kompatybilne
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di zucchine a rondelle (2 mm circa)
- 150 g di code di gambero fresche, sgusciate e pulite
- 1 pizzico di sale
- 320 g di spaghetti
- 3 - 4 rametti di finocchietto selvatico fresco, sminuzzato
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1101.1 kJ / 263 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 214.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Farfalle integrali con salsa al salmone e mix di pepi
1h
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 Min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40 Min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Penne al sugo di calamari
40 Min
Pasta risottata alle vongole
1h