![Pasta risottata alle vongole Pasta risottata alle vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65f5ecd3-ee06-4580-b510-865cee18e2a4/Derivates/17eb6fce-a7df-4fff-8c21-f86d8ec10f17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 860 g di acqua
- 500 g di vongole veraci, spurgate e sciacquate (vedere consigli)
- ½ spicchio di aglio
- 1 pezzettino di peperoncino piccante fresco, senza i semini
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pomodori datterino a metà
- 40 g di vino bianco secco
- 5 g di sale grosso
- 180 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alle vongole (Bimby Friend)
40 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Penne al ragù di polpo
1 godz.
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 min
Pasta tonno e olive
35 min