Zuppa di risoni, pancetta e verdure

4.6 114 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • cipolla dorata a metà
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di pancetta a cubetti
    100 g
  • carote pelate e a pezzi (1 cm)
    2
  • rapa a pezzi (1 cm)
    1
  • gambo di sedano a pezzi (1 cm)
    1
  • di acqua
    750 g
  • di dado per brodo di carne (dose per 750 ml)
    1 ½ cubetto
    1 ½ cucchiaino di dado per brodo di carne, (dose per 750 ml)
  • di pomodori pelati in scatola
    400 g
  • zucchine piccole a pezzi (1 cm)
    2
  • di pasta secca corta tipo risoni
    100 g
  • di sale + q.b.
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe + q.b.
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 50 kcal / 209 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...