![Penne cremose Gorgonzola e carote Penne cremose Gorgonzola e carote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cc65d6b5-4c55-48a2-a7f0-2f8b4858a404/Derivates/ff270a6d-4f1c-4d02-b870-34420a5638da.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro
- 100 g di carote, pelate e tagliate a julienne
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
-
40
g di panna fresca liquida
lub 40 g di latte intero - 320 g di pasta secca corta tipo penne
- 1 pera, sbucciata e a dadini (2 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Parmigiano reggiano grattugiato a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30min
Spaghetti al vino rosso
30min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50min
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45min
Penne integrali con fonduta di porri
50min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Casarecce risottate al limone
30min