![Penne in crema di gambi Penne in crema di gambi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/983B2EC6-D527-4C04-BF0D-40A030C31834/Derivates/5A613B8C-5921-4C2D-A690-95BB765EE71E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di broccoli verdi, i gambi a tocchetti (2 cm)
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine alla carbonara di zucchine
30 Min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 Min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 Min
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 Min