Polpette croccanti di tacchino e lenticchie

Polpette croccanti di tacchino e lenticchie

4.3 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di mollica di pane
  • 30 - 50 g di latte per ammollare il pane
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 300 g di petti di tacchino a pezzi
  • 150 g di lenticchie lessate (se in scatola si intende il peso sgocciolato)
  • 2 uova
  • 50 g di pancetta di maiale a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 80 g di farina
  • olio per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377 kcal / 1577 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...