![Risotto bresaola e pere (senza glutine) Risotto bresaola e pere (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B695035-40DC-4F36-AC7A-7FE736767389/Derivates/F95A6BE6-AA3F-4AD3-9014-7AC571D8D085.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso carnaroli, cottura 15 min.
- 50 g di vino bianco
- 800 g di acqua calda
-
40
g di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 200 g di pere pelate, a dadini (1 cm)
- 100 g di bresaola a listarelle
- 20 g di burro
- 1 pizzico di pepe macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto rosmarino e speck
25 min
Risotto fragole e cioccolato
30 min
Risotto asparagi e fragole
35 min
Risotto melone e speck
40 min
Risotto con salsiccia e piselli
40 min
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto alla birra
35 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min