![Risotto cacio e pere Risotto cacio e pere](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1F00AD0F-80DE-431F-AF07-7CA9A0C01ABB/Derivates/1e1e890e-8b4c-4585-92f6-fa538ccb2dcd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di pecorino Romano a pezzi
- 30 g di cipolla dorata a pezzi
- 50 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pere Williams pelate, a cubetti (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1 Std. 10 Min
Risotto meneghino rivisitato
50 Min
Risotto ai profumi d'estate
30 Min
Risotto alla birra
35 min
Risotto al salmone con crema di porri
40 min
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35 min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto lardo e crescenza al miele
35 min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1 Std.